Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop naar de Oosterpoort

Johan Derksen.
Foto: PR De Oosterpoort

Johan Derksen staat woensdag 1 maart met de voorstelling Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop in de Oosterpoort van Groningen.

Nederland kent televisiepersoonlijkheid Johan Derksen als de flamboyante voetbalanalist bij RTL, maar zijn echte passie is muziek. Hij maakt deel uit van de generatie die in de jaren zestig opgroeide met The Beatles en The Rolling Stones.

Voor het televisieprogramma Derksen on the Road ging hij op zoek naar de zangers, die een halve eeuw geleden de hitparades aanvoerden. Die bleken nog steeds uitstekend bij stem te zijn.

Theatertour

Daarom gaat hij met de Haagse band The Clarks, de legendarische zangers van The Golden Earrings (Frans Krassenburg), The Shoes (Theo van Es), Johnny Kendall and the Heralds (Johnny Kendall) en The Motions (Rudy Bennett) oude fans weer opzoeken met een theatertour.

Ook zullen er wisselend per voorstelling special guests aanwezig zijn als gitarist Erwin Java (Cuby & The Blizzards) en Kaz Lux (Brainbox).

Expositie

Voor en na de voorstelling wordt een expositie opgesteld door Museum RockArt. De expositie bestaat uit bijzondere affiches, gitaren, cd’s, lp’s en boeken uit de Nederlandse popgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot nu.

De aanvang is om 20.30 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden