Tijdelijke opnamebeperking UMCG door VRE duurt voort

Foto: De Redactie

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft een tijdelijke opnamebeperking voor de komende weken. Dit geldt niet voor Kindergeneeskunde en UCP en de Spoed Eisende Hulp.

Ook patiënten die noodzakelijke, academische zorg nodig hebben kunnen terecht in het UMCG. Dat meldt het UMCG vrijdag.

Bij diverse patiënten in het UMCG is in de afgelopen drie weken op verschillende verpleegafdelingen en één IC-locatie VRE oftewel Vancomycine-resistentekok geconstateerd. Het gaat in totaal nu om ongeveer veertig patiënten.

Sinds de eerste besmetting is geconstateerd, zijn andere patiënten die met patiënten met VRE in contact zijn geweest, of door dezelfde zorgverleners behandeld werden, gescreend. Ook op dit moment worden patiënten op diverse afdelingen gescreend.

Capaciteitskrapte

Het UMCG doet er alles aan om verdere verspreiding van de bacterie te voorkomen. Op de betrokken verpleegafdelingen worden veel patiënten in isolatie verpleegd en gelden gedeeltelijke opnamestops.

Patiënten die na screening niet meer VRE-verdacht zijn worden in sommige gevallen naar andere afdelingen overgeplaatst. Daarnaast worden veel patiënten gescreend. Dit alles vergt de nodige extra inspanningen van betrokken zorgverleners. Daardoor zijn niet alle bedden op verpleegafdelingen te gebruiken.

Opnamebeperking

Hierdoor is het ook in de komende week in het gehele UMCG lastiger om patiënten op te nemen en kent het UMCG daarom een tijdelijke opnamebeperking.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden