Critical Review: Kritische beschouwing woningwaarde in het aardbevingsgebied

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Wutsje

Onderzoek wijst uit dat de woningwaarde in het aardbevingsgebied met 2 tot 5% is gedaald. Een bijeenkomst, een zogenaamde Critical Review over het onderzoek naar de woningwaarde in het gaswinningsgebied vindt vrijdag 10 februari plaats in Groningen.

Betrokken wetenschappers, instellingen en bewoners worden uitgenodigd met elkaar bestaande onderzoeken onder de loep te nemen en te delen waarover overeenstemming is en waarover juist vragen bestaan en waarom.

Critical Review

Het doel is om duidelijkheid te scheppen over standpunten van wetenschappers en andere betrokkenen. In een open dialoog gaan deelnemers met elkaar in gesprek om inzicht te krijgen over de ontwikkeling van de woningwaarde in het aardbevingsgebied. De Critical Review maakt op deze manier de kennis en vragen inzichtelijk en draagt bij aan het bepalen van de agenda voor vervolgonderzoek.

De centrale vragen op 10 februari zijn vastgesteld op basis van consultaties. Op 12 januari was er een bijeenkomst met wetenschappers die betrokken zijn bij onderzoek naar de woningwaarde in de provincie Groningen. De dag erna vonden gesprekken plaats met (maatschappelijke) instellingen en
bewoners(organisaties).

In de Critical Review werken deelnemers afwisselend in groepen en in plenaire sessies.

De Critical Review wordt georganiseerd in opdracht van de Nationaal Coördinator Groningen. Het Kenniscentrum Aardbevingen en Duurzame Ontwikkeling van de Rijksuniversiteit Groningen faciliteert de
bijeenkomst. De organisatie is onafhankelijk en wordt geleid door hoogleraar bestuurskunde Wim Derksen, tevens dagvoorzitter.

Deelname

Belanghebbende zijn inmiddels uitgenodigd voor de Critical Review, maar er is plek voor overig geïnteresseerden. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven om deel te nemen bij Mariëlle Gebben, onafhankelijk organisator van de review, via [email protected]. Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal tachtig.

De Critical Review vindt plaats in de Remonstrantse Kerk in Groningen, van 10:00 tot 18:00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden