Massale demonstratieve fakkeloptocht dinsdag 7 februari

Foto: You Tube/Beeldcitaat {H. Meter}

Een massale demonstratieve fakkeloptocht vindt dinsdag 7 februari plaats in de binnenstad van Groningen. De fakkeltocht heeft als doel een krachtig geluid te laten horen onder het motto “Onze toekomst! Gas terug!”

Milieudefensie en de Groninger Bodembeweging organiseren voor het derde jaar op rij de fakkeloptocht in de Groningse binnenstad. Bestuurders en burgers demonstreren eensgezind tijdens de optocht om te laten zien dat Groningers veilig willen wonen.

Groningers willen in de aanloop naar de verkiezingen Nederland en vooral kandidaat Tweede Kamerleden willen Groningers laten zien dat het geduld in Groningen op is. ‘Wij willen veilig wonen! Daarvoor moet de gaswinning naar beneden’.

De fakkeloptocht start tussen 19.45 uur en 20.00 uur na de aardbevingsblues en een kort woord van Derwin Schorren (voorzitter a.i. Groninger Bodem Beweging) en burgemeester den Oudsten van Groningen. Achter het kopspandoek lopen burgemeesters uit het aardbevingsgebied, Commissaris van de Koning van Groningen en Freek de Jonge.

Na afloop van de fakkeloptocht rond 21.00 uur volgt nog een bijdrage van Freek de Jonge met de overhandiging van zijn negen puntenplan aan de Commissaris van de Koning en de start van een petitie.

De organisatie roept alle deelnemers aan de fakkeloptocht op om de Groningse vlag mee te nemen en partijvlaggen thuis te laten. Fakkels worden uitgedeeld op de Vismarkt.
(Bron: Groninger Bodem Beweging)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden