Intelligent shirt voor COPD patiënten weer een stap dichterbij

Foto: Publiek Domein

Het MKB-bedrijf MedWear kan binnenkort de laatste stappen zetten om het eerste intelligente shirt voor COPD patiënten op de markt te brengen.

Gedeputeerde Staten van Groningen hebben een subsidie van 65.650 euro verleend. Na de technische ontwikkeling van het zogenaamde Smart Care Shirt moet nu nog de medische validatie en certificering van het prototype plaatsvinden.

Intelligent shirt

Het zogenaamde Smart Care Shirt draagt bij aan de kwaliteit van leven. COPD is een veel voorkomende chronische longziekte, waarbij patiënten erg last hebben van benauwdheid.

In het shirt zijn sensoren verwerkt, die kunnen meten hoeveel lucht er in de longen van een patiënt achterblijft. Het verergeren van de situatie kan worden voorkomen door het tijdig innemen van de juiste medicatie of oefeningen. De meting van het T-shirt kan er voor zorgen dat de patiënt tijdig op de hoogte is van de situatie en hiernaar kan handelen.

Het bedrijf ontving eerder al 150.000 euro van de provincie voor de technische ontwikkeling van het shirt uit het Innovatief Actieprogramma Groningen.

MedWear werkt samen in het project met de Universiteit Twente, RadboudUMC en Relitech.

De bedoeling is dat de shirts eind 2018 in Nederland worden verkocht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen