Open dag Rijksuniversiteit Groningen

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Esdert

Vrijdag 3 februari nemen duizenden middelbare scholieren en hun ouders uit binnen- en buitenland bezit van de stad tijdens de Open dag van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

De studenten maken die dag uitgebreid kennis met maximaal vier opleidingen. De opleidingen presenteren zich zoveel mogelijk in hun eigen gebouwen, verspreid over de stad Groningen.

Daarnaast kunnen aankomende studenten lezingen volgen, informatiemarkten bezoeken, een studiekeuzeworkshop volgen of een stadswandeling maken.

Presentaties bacheloropleidingen

Het draait op de Open Dagen om informatie verzamelen en sfeer proeven, meldt de RUG. Dat kan door een college te volgen, praten met studenten, docenten en studieadviseurs en een indruk krijgen van de stad Groningen.

Alle bacheloropleidingen van de RUG doen mee aan de Open dag.

Themalezingen

Ook worden tijdens de Open dag thematische lezingen aangeboden, onder andere over het vinden van een kamer, budgetteren, het verschil tussen hbo en wo, het Groninger studentenleven en de mogelijkheden om een tijdje in het buitenland te studeren.

Daarnaast staan er speciale lezingen voor internationale aankomende studenten op het programma, zowel in het Engels als in het Duits.

Informatiemarkten

Op twee algemene informatiemarkten die plaatsvinden in het Centrum (Academiegebouw) en op de Zernike Campus (Duisenberggebouw) worden onder meer vragen beantwoord, zoals: ‘Hoe meld ik me aan bij de universiteit? Hoe zit het precies met het leenstelsel? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van decentrale selectie en matching? Is het moeilijk om een kamer te vinden? Welke voorzieningen zijn er voor buitenlandse studenten? Kent Groningen een leuke introductieperiode? En welke studentenverenigingen zijn er zoal?’

Studiekeuzeworkshops

Ook een studiekeuzeworkshop volgen, behoort tot de mogelijkheden. Vragen als ‘Wie ben je, wat kun je, wat wil je? Welke studie past het best bij jou?’ komen aan de orde tijdens deze workshop.

Stadswandelingen

Ten slotte kunnen aankomende studenten tijdens de Open dag onder begeleiding van studenten het centrum van Groningen verkennen. Vooral buitenlandse scholieren maken van deze mogelijkheid gebruik.

Aanmelding voor de open dag is verplicht via rug.nl/opendag

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden