Automobilisten reizen met OV-probeerkaart naar Groningen

OV-probeerkaart.
Foto: Samenwerkingsorganisatie Groningen Bereikbaar

Een groep van 60 forenzen heeft maandag 23 januari de auto laten staan en reizen met het openbaar vervoer naar Groningen. Ze maken gebruik van de OV-probeerkaart van de samenwerkingsorganisatie Groningen Bereikbaar.

De groep reist drie weken gratis met de bus of trein naar hun werk in de stad. De OV-probeerkaart is een van de maatregelen van Groningen Bereikbaar om automobilisten uit de spits te halen.

Alle werknemers van bedrijven in de stad Groningen die met de auto naar hun werk reizen kunnen gebruik maken van de actie van Groningen Bereikbaar.

Q-link en Qliner

Ook kunnen de mensen kennis maken met Q-link en Qliner, de snelle buslijnen van de regio naar de stad Groningen, dankzij de OV-probeerkaart. Deze bussen rijden niet alleen snel en vaak, maar zijn ook comfortabel en voorzien van wifi.

Vanaf afgelopen december zijn er twee nieuwe Q-link buslijnen bijgekomen. Lijn 25 gaat van P+R Haren naar het gebied bij Corpus den Hoorn waar grote werkgevers als Martini Ziekenhuis en Gasunie zijn gevestigd. Lijn 26 gaat van diezelfde P+R-locatie waar men gratis kan parkeren naar Zernike Campus.

Testen

Gebruikers van de OV-probeerkaart kunnen eenmaal in een zelfgekozen periode vrijblijvend testen hoe het reizen met de bus en/of trein op het woon-werktraject bevalt. Groningen Bereikbaar stelt hiervoor maximaal honderd kaarten per proefperiode beschikbaar en geeft iedereen een persoonlijk reisadvies.

De campagne met de OV-probeerkaart duurt een jaar en is een samenwerking met Qbuzz en Arriva.

Bereikbaar

De komende jaren staan grote en langdurige werkzaamheden in en rond de stad Groningen gepland aan wegen en spoor, waaronder de aanpak van de zuidelijke ringweg. Groningen Bereikbaar neemt maatregelen om de stad en regio, samen met vele partners, zo goed mogelijk bereikbaar te houden en stimuleert reizigers slimmer te reizen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden