Global Game Jame 2017 bij Noorderpoort Kunst & Multimedia

Foto: Google Maps

De Global Game Jam 2017 start vandaag, vrijdag 20 januari bij Noorderpoort Kunst & Multimedia. Deelnemers komen van Noorderpoort, Alfa-college en de Hanzehogeschool.

De Global Game Jam is een wereldwijd initiatief waarbij studenten en professionals vanuit de gehele game industrie in 48 uur tijd een spel creëren in het licht van een bepaald thema. Het thema wordt deze vrijdag bekend gemaakt.

In totaal werken 23 studenten Game Artist en Game Developer vanuit Noorderpoort mee aan de wedstrijd en studenten Evenementenorganisatie, Fotografie en AV helpen bij de organisatie. Vanuit het Alfa-college doen 28 studenten mee en er komt één student van de Hanzehogeschool doet één student mee.

De focus van de Global Game Jam ligt vooral op samenwerking en minder op de competitie.

Game produceren

De deelnemers hebben vanaf vrijdag 20 januari 17.00 uur tot zondag 22 januari 15.00 uur de tijd om een concept uit te denken en hier een game van te produceren. Ze kunnen allemaal rekenen op goede maaltijden en er is een verduisterde ruimte beschikbaar om te slapen.

Tim Cottenham, docent Game Design en Development bij Noorderpoort Kunst & Multimedia, heeft zelf zes keer meegedaan aan de Global Game Jam en is zeer enthousiast over het evenement: ‘Je doet een enorme schat aan kennis op, waar je de rest van je studie en loopbaan heel veel aan hebt.’

Ook op sociaal vlak is het een mooie ervaring. ‘Je leert nieuwe mensen kennen, sluit vriendschappen en je leert heel veel van elkaar.’

Vorig jaar werd de Global Game Jam georganiseerd op 630 locaties in 93 landen. Er deden toen maar liefst 30.000 deelnemers mee.

Via YouTube is vanaf vrijdag 20 januari een livestream te bekijken van het evenement.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden