GroenLinkse jongeren in Groningen delen oordoppen uit

Foto: DWARS Groningen

De GroenLinkse Jongeren, DWARS, delen vandaag 20 januari oordoppen uit aan studenten van de Rijksuniversiteit Groningen om ze te beschermen ‘tegen geschreeuw van rechtse politici’.

Het uitdelen is onderdeel van een landelijke actie om jongeren op te roepen om zonder geschreeuw met elkaar in gesprek te gaan. De jongeren van GroenLinks zien de dag waarop Donald Trump zijn inauguratie heeft als een goed moment voor deze oproep.

DWARS merkt dat er onder veel Nederlanders onvrede bestaat over de verkiezing van Donald Trump. De GroenLinkse jongeren vinden dat we met Wilders een vergelijkbare rechtse schreeuwer verkiezen. Toch is het niet ondenkbaar dat de PVV hier de grootste partij wordt.

Voorzitter van DWARS Noortje Blokhuis licht toe: “Hard schreeuwen en groepen Nederlanders de schuld geven van problemen is niet de oplossing. Om tot oplossingen te komen hebben we empathie en verbinding nodig.”

Met deze actie hoopt DWARS de jongeren te wapenen tegen populistisch gebral en roepen ze op om 15 maart vooral te gaan stemmen voor een politiek van hoop en emphatie. Daarnaast zijn de oordopjes natuurlijk heel handig tijdens de komende tentamenweek.

 

(Bron: ingezonden persbericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden