Afsluitbare fietsenstallingen op P+R-locaties in Groningen

Foto: Google Maps

Vier P+R-terreinen aan de rand van Groningen krijgen deze zomer afsluitbare fietsenstallingen. Het gaat om de locaties Haren, Kardinge, Meerstad en Reitdiep.

Op de P+R-locaties Haren, Kardinge en Meerstad biedt de fietsenstalling plaats aan 32 fietsen. Op de locatie Reitdiep kunnen 16 fietsen in de stalling staan. De voorzieningen zijn collectieve fietsenstallingen. Op de P+R-terreinen is daarnaast een aantal individuele fietsboxen beschikbaar.

P+R Hoogkerk

Op P+R Hoogkerk werd onlangs al zo’n afsluitbare fietsenstalling voor bedrijven geplaatst op verzoek van de samenwerkingsorganisatie Groningen Bereikbaar.

Zulke voorzieningen maken het voor automobilisten aantrekkelijker om hun auto gratis op het terrein te parkeren en het laatste stuk in de stad per fiets af te leggen en zo verkeersdrukte te vermijden.

Werkzaamheden zuidelijke ringweg

Vooral als later dit jaar de werkzaamheden aan de Ring Zuid merkbaar worden, kunnen werknemers per fiets hun werkplek gemakkelijker bereiken.

De fietsenstallingen worden verhuurd aan bedrijven die hun werknemers willen stimuleren met de fiets op het werk te komen.

De gemeenteraad van Groningen moet nog instemmen met de nieuwe afsluitbare fietsenstallingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden