Inloopavond werkzaamheden westoever Noord-Willemskanaal

Foto: Provincie Groningen

De provincie Groningen en waterschap Noorderzijlvest organiseren donderdag 19 januari een inloopavond over de werkzaamheden aan de westoever van het Noord-Willemskanaal.

De provincie Groningen en het waterschap Noorderzijlvest verbeteren in 2017 de westoever van het Noord-Willemskanaal. Het gaat om het deel tussen de bruggen Van Ketwich Verschuurlaan en de Meerweg. De provincie vervangt de verouderde beschoeiing en versterkt en verhoogt waar nodig, in opdracht van het waterschap de kades.

Onderhoud beschoeiing

De provincie is als beheerder van de vaarweg verantwoordelijk voor het onderhoud van de beschoeiing langs het Noord-Willemskanaal. Het vervangen van de verouderde beschoeiing over een lengte van ca. 3 kilometer moet eind 2017 klaar zijn. De totale projectkosten worden geschat op 3 miljoen euro.

Kades verbeteren

Het waterschap is verantwoordelijk voor veilige kades. In 2015 heeft het waterschap de kades in de stad Groningen beoordeeld. Daaruit bleek dat 22,5 kilometer van de kades niet voldoen aan de veiligheidseisen.

Het Noord-Willemskanaal is de eerste kade in de stad die aangepakt gaat worden. De kade moeten op plekken bijvoorbeeld hoger of breder gemaakt worden. Het bestuur van Noorderzijlvest heeft hiervoor € 2.115.000,- beschikbaar gesteld.

Inloopavond 19 januari

Tijdens de inloopavond over het versterken van de westoever geven medewerkers van de provincie en het waterschap uitleg over hoe de werkzaamheden eruit komen te zien en wat de planning is.

Omwonenden en andere geïnteresseerden kunnen tussen 17.00 en 20.00 uur binnenlopen in het Hampshire hotel–Plaza Groningen, Laan Corpus den Hoorn 300 in Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden