Noordelijke ziekenhuizen bij hoogcomplexe zorg

Foto: De Redactie

De drie grootste ziekenhuizen in het Noorden het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), het Martini Ziekenhuis in Groningen (MZH) en het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) gaan samenwerken op het gebied van complexe zorg.

De directies van de ziekenhuizen hebben donderdag 5 januari hiervoor een intentieverklaring ondertekend. In deze verklaring gaat het om medisch specialistische hoogcomplexe interventies waarvoor een minimaal aantal ingrepen vereist is, waarvan de expertise beperkt beschikbaar is.

Deze verklaring komt voort vanuit de gedeelde overweging dat de kwaliteit van zorg in de drie ziekenhuizen van hoog niveau is en dat alle partijen deze hoogcomplexe zorg willen behouden in het Noorden. Dit is in het belang van de inwoners van het Noorden en een belangrijke motor voor de noordelijke (zorg)economie, meldt het UMCG.

De komende maanden worden de intenties verder uitgewerkt in nauwe samenwerking met betrokkenen, zoals de medisch specialisten van de drie ziekenhuizen.

Het UMCG, MCL en Martini onderscheiden zich door steeds de voorhoedepositie te kiezen met patiƫntgericht wetenschappelijk onderzoek, topklinische zorg en opleiding.

De ziekenhuizen nemen met deze intentieverklaring het maatschappelijke voortouw en verantwoordelijkheid voor de organisatie, toegankelijkheid en doelmatigheid van de zorg in Groningen, Friesland, en Drenthe.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden