Oudejaarsnacht zowel druk als rustig voor brandweer Groningen

Foto: De Redactie

De brandweer in de provincie Groningen heeft het behoorlijk druk gehad tijdens oud en nieuw, maar zonder grote incidenten. De meeste meldingen bestonden uit buitenbranden en vreugdevuurtjes.

Meldingen

Tussen zes uur in de avond en zeven uur in de ochtend moest de brandweer 140 keer uitrukken voor diverse meldingen. Vooral in de stad Groningen en Hoogezand-Sappemeer is de brandweer een groot deel van de avond en nacht bezig geweest. Tachtig procent van de incidenten bestond uit buitenbranden die voor overlast zorgden, meldt de brandweer.

In zeven gevallen betrof het woning- en gebouwbranden. In Finsterwolde brandde een leegstaande woning af. In de stad werden de meldingen vooral veroorzaakt door vuurwerk. In die gevallen kon de inzet van de brandweer beperkt blijven.

In Oldehove hebben de collega’s het geruime tijd druk gehad met een gaslekkage in een riool. Uit voorzorg zijn daartoe een aantal woningen ontruimd totdat Enexis de gasleiding heeft kunnen afsluiten.

Een vreemde lucht werd waargenomen in het pand van studentenvereniging Albertus in de loop van de nacht. Het pand werd tijdelijk ontruimd.

Er zijn geen meldingen geweest van noemenswaardige hinder tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden door de brandweercollega’s.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen