Zeven voorlopige aanvragen ingediend voor aanleg snel internet

Foto: Publiek Domein

Er is veel belangstelling voor de provinciale regeling “Snel internet in Groningen“. Zeven partijen hebben ingeschreven voor de aansluiting van delen of de gehele provincie Groningen.

De inschrijftermijn voor het indienen van voorlopige aanvragen voor de regeling sloot op 21 december, meldt provincie Groningen.

Bedrijven en bewonerscoöperaties

De inschrijvingen komen van diverse bedrijven en bewonersco√∂peraties. “Het aantal inschrijvingen, en de kwaliteit daarvan, toont aan dat we met deze regeling de goede weg zijn ingeslagen. Daarmee is dit een belangrijke stap in de richting van snel internet voor alle Groningers”, zegt gedeputeerde Patrick Brouns, die verantwoordelijk is voor de regeling.

Definitieve aanvraag

De ingediende aanvragen worden op korte termijn gepubliceerd op de provinciale website over de regeling. De komende zes weken krijgen bestaande marktpartijen dan de gelegenheid om aan te tonen dat zij in de gebieden die aangegeven zijn in de aanvragen, op eigen kosten een netwerk voor snel internet aan gaan leggen.

Als deze periode voorbij is, wordt bekeken welke adressen definitief in aanmerking komen voor de provinciale regeling. Hierna kunnen de partijen die een voorlopige aanvraag hebben ingediend hun voorstellen verder uitwerken naar een definitieve aanvraag.

Aanleg netwerk

De verwachting is dat voor de zomer van 2017 bekend welke partijen uiteindelijk geld krijgen om een netwerk voor snel internet aan te leggen. Daarna worden in de twee jaar daarna de netwerken aangelegd en komt voor iedereen snel internet beschikbaar. Gedeputeerde Brouns realiseert zich dat dit ambitieus is, maar is er van overtuigd dat deze ambitieuze deadlines gehaald worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden