Noorderlicht ondersteund door Mondriaan Fonds

Foto: Noorderlicht

Stichting Fotografie Noorderlicht ontvangt een bijdrage van 150.000 euro van het Mondriaan Fonds. De bijdrage is bedoeld voor het programma in 2017.

De bijdrage wordt verstrekt vanuit de regeling Meerjarenprogramma’s van instellingen voor hedendaagse beeldende kunst. Dit betrof een extra ronde in de regeling, mogelijk gemaakt met het aanvullende budget van 700.000 euro dat de minister beschikbaar stelde.

Blij met erkenning

Noorderlicht is blij met deze bijdrage. ‘Het is een erkenning van de betekenis van de organisatie voor de ontwikkeling en de presentatie van de beeldende kunst in Nederland en het Noorden in het bijzonder.’

Voortrekkersrol

“De commissie waardeert Noorderlicht als instituut dat in het Noorden van Nederland goed is ingebed en met bijzondere projecten een voortrekkersrol binnen de fotografie wist te vervullen”. Volgens de commissie heeft Noorderlicht maatschappelijk relevante thematische lijnen, enkele intrigerende concepten in het programma, een bijzondere internationale netwerk en een groot publieksbereik. “Hiermee onderscheidt Noorderlicht zich van het museale circuit en de andere fotofestivals”.

Mondriaan Fonds

Het Mondriaan Fonds heeft scherp moeten kiezen. Het was het niet mogelijk ondanks het extra budget om alle goede plannen te honoreren. Het Fonds onderstreept het belang van meer middelen voor presentatie-instellingen bij zowel nationale, provinciale als lokale overheden voor een positief lange termijnperspectief.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden