Groningers geven het meeste geld uit aan kerstkado’s

Foto: Publiek Domein

Met bijna de Kerstdagen voor de deur, blijkt dat Groningers het diepst in de buidel tasten wanneer het gaat om kerstkado’s. Van alle Nederlanders blijkt dat 21 % van de Groningers meer dan 250 euro besteedt aan leuke kerstkado’s.

Dit blijkt uit het grote kerstkado-onderzoek van de HEMA onder meer dan 1.000 Nederlanders.

Uit het onderzoek blijkt dat de grootste groep Nederlanders (29%) gemiddeld 51 tot 100 euro uitgeeft rond de kerstperiode.

Dat Groningers zulke gulle gevers zijn, kan een gevolg zijn van hun liefde voor Kerst; maar liefst 47 procent van Groningers vindt kerstkado’s geven het leukste wat er is en vindt een klein kadootje net zo leuk om te krijgen als een groot kado (98%).

In Nederland wordt ook veel aandacht besteed aan het inpakken; 71 procent vindt het belangrijk dat een kado mooi is ingepakt. Dit is een pittige klus voor de Nederlandse man, aangezien 57% van hen aangeeft slecht te zijn in het inpakken van kado’s.

Gemiddeld kopen Nederlandse vrouwen 14 kerstkado’s en de mannen 11 pakjes. De HEMA verwacht dit jaar dan ook veel creativiteit in de Nederlandse huishoudens.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden