Alfa-college op 3e plaats in Keuzegids mbo 2017

Foto: Communicatie Alfa-college

Het Alfa-college is derde beste ROC van Nederland. Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde Keuzegids mbo 2017.

Met tien topopleidingen zet het Alfa-college de stijgende lijn voort en is het net als vorig jaar het beste grote ROC in Noord-Nederland.

Eerste plek

De opleiding Logistiek in Hoogeveen en Hardenberg viert een uniek feestje: voor het vijfde jaar op rij staat deze opleiding op de eerste plaats in de Keuzegids in het vakgebied Logistiek. Het Alfa-college behaalde met de opleidingen Handel en Ondernemen in Groningen, Hoogeveen en Hardenberg ook de eerste plaats in dat vakgebied.

Topopleidingen

De afgelopen jaren is het Alfa-college gestegen in de landelijke lijst met 43 beoordeelde brede mbo-scholen. Vorig jaar behaalde het Alfa-college een gedeelde zesde plaats in de Keuzegids, dit jaar een derde plaats.

Naast de opleiding Logistiek mogen de volgende opleidingen zich een topopleiding noemen (75 punten of meer in de Keuzegids): Onderwijsassistent, Sport en bewegen, Media, Publieke beveiliging, Verpleging, Medisch assistenten, Kapper, Bouw en Voertuigentechniek.

Plezier

“We merken dat de onderwijskwaliteit en de studierendementen opnieuw zijn gestegen. Ook de studenttevredenheid is toegenomen, zo blijkt uit de JOB Monitor. Daar zijn we ontzettend blij mee. We streven ernaar dat alle studenten met plezier hun opleiding volgen en met goed gevolg afronden. Daarom investeren we in goede en bevlogen docenten en ontwikkelen we innovatief onderwijs, samen met onze partners in de regio. We gaan door op de ingeslagen weg”, aldus Wim Moes, voorzitter College van Bestuur van het Alfa-college.

Keuzegids

De jaarlijkse Keuzegids beschrijft, vergelijkt en beoordeelt het opleidingsaanbod in het mbo. Er wordt gekeken naar het studentenoordeel op basis van de JOB-monitor, het studiesucces en de bevindingen van de Onderwijsinspectie. Voor decanen, scholieren en hun ouders is de Keuzegids een goed middel om zich te oriƫnteren op een vervolgopleiding in het mbo.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden