Dierenambulance wint Provinciale Vrijwilligersprijs 2016 in Groningen

Dierenambulance Groningen ontvangen de Provinciale vrijwilligersprijs
Foto: Provincie Groningen

De Vereniging Dierenambulance Groningen heeft de Provinciale Vrijwilligersprijs gewonnen in de categorie Zorg in de stad.

Boetiek Armslag in Stadskanaal en de Kinderspelweek Zuidhorn zijn de winnaars van de Provinciale Vrijwilligersprijs 2016 in de categorie├źn Leefbaarheid en Jeugd in de provincie.

Gedeputeerde Eelco Eikenaar maakte de winnaars maandag bekend tijdens een feestelijke avond in het provinciehuis.

De winnaars kregen ieder een bedrag van 3000 euro.

De Vereniging Dierenambulance Groningen

De 48 vrijwilligers van de Dierenambulance Groningen staan al zo’n 37 jaar dag en nacht klaar voor de dieren in de stad Groningen en de omliggende gemeenten.

Zij helpen zieke en gewonde dieren, halen overleden (huis)dieren op en regelen desgewenst ook de begrafenis of crematie. Gevonden dieren worden geregistreerd, en er wordt geprobeerd de eigenaar te achterhalen.

Daarnaast geven de vrijwilligers voorlichting op scholen en tijdens de open dagen. Een belangrijke nevendoelstelling is het bieden van participatiebanen, werkervaringsplaatsen en stageplekken. Soms is het vrijwilligerswerk een opstap naar een betaalde baan, maar het is vooral zinvol en mooi vrijwilligerswerk, in een hecht en betrokken team.

Aanmoedigingsprijs

De overige genomineerden, Het Hamelhuys in Groningen, De Rode Kruis Studentendesk Groningen en RTV Westerwolde ontvingen een aanmoedigingsprijs van 1000 euro.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden