Doktersdienst Groningen verhuist eind 2017 naar nieuwe locatie op terrein Martini Ziekenhuis

Foto: Martini Ziekenhuis Groningen

De Huisartsenpost van Doktersdienst Groningen verhuist eind 2017 naar de nieuwe locatie bij het Martini Ziekenhuis. De huisartsenpost op het Damsterdiep gaat dan sluiten.

Deze week ondertekent Doktersdienst Groningen officieel de huur- en de samenwerkingsovereenkomst.

De huisartsenpost is bedoeld voor patiënten, die in de avond en nacht of tijdens het weekend, nodig hebben.

Samenwerking zorg versterken

Het Martini Ziekenhuis en Doktersdienst Groningen willen de samenwerking tussen huisarts en ziekenhuis op het gebied van acute zorg versterken. Dit gebeurt door een duidelijk herkenbare locatie voor spoedzorg in de stad Groningen in te richten voor de avond-, nacht- en weekenduren en tijdens feestdagen, waar huisarts en ziekenhuis optimaal kunnen samenwerken.

Het grote voordeel van deze locatie is dat bij een doorverwijzing naar het ziekenhuis, patiënten niet naar een andere locatie hoeven te reizen. Patiënten blijven wel vrij in de keuze voor een ziekenhuis.

Eén huisartsenpost

Ine Scholten, directeur DDG: ‘Wij hebben in onze toekomstvisie gekozen voor één huisartsenpost in de stad Groningen. Het Martini Ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis, wat past bij de spoedeisende huisartsenzorg. Bovendien is het goed bereikbaar voor stad en omgeving. Het pand aan het Damsterdiep voldoet niet meer aan de wensen van deze tijd. Doordat het Martini Ziekenhuis nieuw gaat bouwen, kunnen we bij hen ruimte huren en samen bespreken hoe we de post optimaal kunnen inrichten’.

Samenwerken

Het Martini Ziekenhuis is inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden van de bouw. In het nieuwe gebouw komt de Huisartsenpost en kunnen patiënten direct hun medicijnen ophalen.

Hans Feenstra, bestuursvoorzitter Martini Ziekenhuis: ‘Het gebouw heeft een gezamenlijke ingang met onze Spoedeisende Hulp. Binnen delen de Spoedeisende Hulp van het Martini Ziekenhuis en de Huisartsenpost een welkomstbalie. Een logische en overzichtelijke situatie, waar we heel blij mee zijn dat die realiteit wordt.’

Modern pand

Het pand komt bij de huidige ambulance-ingang van het Martini Ziekenhuis. Het pand is ontworpen door Arnold Burger van Seed Architecten. Hij ontwierp ook de nieuwbouw van het Martini Ziekenhuis en recentelijk het Martini Paviljoen in de binnentuin van het ziekenhuis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden