Koninklijke onderscheiding voor coördinator Albert Kars

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Roswitha

Burgemeester Peter den Oudsten heeft een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Albert Kars van het Noord Nederlands Concert Koor. De uitreiking vond plaats tijdens de receptie ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan NNCK en het 25-jarig jubileum van de heer Kars bij het NNCK.

NNCK

Het NNCK is het eigen koor van het Noord Nederlands Orkest (NNO), dat voor elke uitvoering met het NNO in grotere of kleinere omvang wordt samengesteld uit meer dan honderd geselecteerde amateurvocalisten uit Noord-Nederland. Vanaf de oprichting van het NNCK in 1991 zingt de heer Kars in het koor en heeft hij zich er met hart, ziel en stem voor ingezet.

Coördinator

In 1999 werd hij, als vrijwilliger, coördinator van het NNCK en sindsdien zet hij zich belangeloos in om het grote projectkoor bij elkaar te houden, te inspireren en daarbij alles tot in de puntjes te organiseren.

Talloze projecten heeft hij gerealiseerd, zowel naar aanleiding van de vraag van anderen als ook op eigen initiatief. Hij is op die manier een fantastische verbindingsofficier tussen het NNCK en het Noord Nederlands Orkest.

Zowel passie als bescheidenheid kenmerken zijn inzet.

Mede dankzij de inzet van de heer Kars heeft Noord-Nederland een indrukwekkend koor dat nationaal en internationaal samen met het NNO heeft opgetreden in Parijs (Sale Pleyel), in Perugia en enkele keren in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.

Albert Kars is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden