Opening tienerkamer in Martini Ziekenhuis

De tienerkamer van het Martini Ziekenhuis.
Foto: Martini Ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft een tienerkamer geopend. De nieuwe inrichting van de tienerkamer is mogelijk gemaakt met een bijdrage van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Het Ronald McDonald Kinderfonds bestond in 2015 precies dertig jaar en wilde ter gelegenheid van het jubileum nóg meer gezinnen met zieke kinderen bereiken.

Het Martini Ziekenhuis is één van de zevenentwintig zorgvuldig geselecteerde ziekenhuizen, die daarom éénmalig een bijdrage hebben gekregen van het Ronald McDonald Kinderfonds, waarmee ze op hun kinderafdeling de impact van een opname of behandeling voor zieke kinderen en hun families op een positieve manier kunnen beïnvloeden.

Langgekoesterde wens

Gerda van Bergen, unithoofd van de Verpleegafdeling Kinderen: ‘We zijn erg blij met de bijdrage van het Ronald McDonald Kinderfonds. Hierdoor gaat een langgekoesterde wens van ons in vervulling om de tienerkamer aan de wensen van deze tijd te laten voldoen. Begin dit jaar is het ontwerp door de tieners zelf bedacht. Voor hun is het namelijk erg belangrijk om in het ziekenhuis in een prettige ruimte te kunnen verblijven waar ze zoveel mogelijk zichzelf kunnen zijn.’

Gamen en chillen

Nicole van Dijk Interiors heeft samen met de Kinderafdeling van het Martini Ziekenhuis en de tieners het ontwerp uitgewerkt en uitgevoerd. Het resultaat is een prachtige ruimte waar de tieners kunnen gamen, chillen en zelfs muziek kunnen maken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden