Jonge Harten trekt meer dan 10.000 bezoekers

Foto: © Knelis

De negentiende editie van het Jonge Harten Theaterfestival heeft opnieuw meer dan 10.000 bezoekers getrokken.

Er waren in de afgelopen 10 dagen 56 voorstellingen en concerten, 50 workshops en ook programmaonderdelen zoals de hartenjagers & b/vlog cursussen. Hierbij werd samengewerkt met Groningse instellingen zoals Urban House, NNTWEE en De Noorderlingen/Bij Vrijdag.

Jonge Harten heeft met een enthousiast team van medewerkers, promoteams, bloggers en vloggers, nieuwe makers een podium weten te geven waar zij nieuwe dingen konden uitproberen. Het was een feest, meldt de organisatie.

Eigen producties en hoogtepunten

Kompagnie Kistemaker slaagde in zijn missie om in negen dagen drie nieuwe voorstellingen te tonen en vervolgens ook nog een marathon met alle drie delen te spelen. Succesvolle première van alle drie delen zijn in 2017 ook te zien elders in het land. De missie om van het boek ‘Honderd jaar eenzaamheid’ een theaterbewerking te maken gaat verder.

Sien Vanmaele heeft met de voorstelling die op Jonge Harten in première ging een nieuwe fanbase aangewakkerd in Groningen. De voorstelling speelt in december in Antwerpen en zal wenselijk daarna door NL en Belgie gaan touren.

Ook de samenwerking van De Noorderlingen, VRIJDAG en Jonge Harten was succesvol. De jonge makers Joeri Heemstra en Max Wind hebben de jonge spelersgroep weten uit te dagen en zijn buiten de gebaande paden gegaan.

Een ander hoogtepunt van Jonge Harten 2016 was de voorstelling van Suzanne Grotenhuis die op Jonge Harten zijn Nederlandse première beleefde. Zij stal de harten van het Jonge Harten publiek met haar ontwapende voorstelling ‘ON ICE”.

‘Moore Bacon’ van Bosse Provoost en Kobe Chielens (de polen) liet op de slotavond het publiek verwonderd achter na hun spel met licht en fysieke vervreemding. Met de voorstelling ‘KARAOKI KANYE’ van CLUB GEWALT en het daarop aansluitende eindfeest werd het Grand Theatre absoluut het kloppende culturele hart van Groningen.

Jonge Harten vindt volgend jaar plaats van 17 tot en met 25 november. Het is dan de twintigste editie, een lustrum.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden