Genomineerden voor Groninger Cultuurprijs 2015 bekend

Foto: Publiek Domein

De Provincie Groningen heeft de drie genomineerden voor de Wessel Gansfortprijs 2015 gisteren bekendgemaakt.
Ola Mafaalani (artistiek en algemeen directeur Noord Nederlands Toneel), festival Noorderzon en Barbara Stok (striptekenaar) zijn de drie genomineerden.

De Wessel Gansfortprijs is de cultuurprijs van de provincie Groningen en wordt uitgereikt aan een artiest of instelling die zich inzet voor de Groninger cultuur.

Stemmen
De inwoners van Groningen bepalen wie de Wessel Gansfortprijs wint. Er kan gestemd worden van 21 april tot en met 5 mei 2015 via de website van de Provincie Groningen op een van de drie genomineerden. Telefonisch stemmen is ook mogelijk.

De prijs bestaat uit een bedrag van 7.000 euro en een kunstwerk van een eindexamenkandidaat (of pas afgestudeerde) van kunstacademie Minerva. De Wessel Gansfortprijs wordt op 11 juni 2015 uitgereikt in de Statenzaal in het provinciehuis.

De jury bestaat dit jaar uit Gelly Talsma (directeur Culturele Onderneming Groningen), Andreas Bl├╝hm (directeur Groninger Museum) en Guy Weizman (choreograaf Club Guy & Roni en winnaar in 2013).

De Groninger Cultuurprijs, genoemd naar de Groninger humanist Wessel Gansfort, is in 1989 ingesteld. De prijs wordt iedere twee jaar toegekend aan een persoon of instelling die zich inzet voor de cultuur in de provincie Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden