Onstuimige zondag met zware windstoten

Foto: De Redactie

Deze zondag is het onstuimig weer met zware windstoten tot rond de 100 km per uur. Ook is er veel bewolking en regent het van tijd tot tijd. De temperatuur is rond de 9 graden.

Code Geel

Het KNMI geeft code geel af voor zware tot zeer zware windstoten. Er staat veel wind uit zuid-tot zuidwestelijke richting. In het binnenland zijn er vanaf halverwege de ochtend zware windstoten mogelijk van 70 tot 80 km/uur en in het Waddengebied, IJsselmeer en de Limburgse heuvels tot rond 90 km/uur.

In de middag komt de meeste wind voor, met aan de kust tijdelijk een zuidwesterstorm. Hierbij zijn vlak aan zee (zeer) zware windstoten mogelijk tot 100 km per uur en in het noordwesten tot 110 km per uur.

Landinwaarts zijn er zware windstoten mogelijk tot circa 90 km per uur. De weerwaarschuwing in Groningen geldt voorlopig van 11.00 tot 18.00 uur.

De wind neemt in de loop van de avond weer af.

Aan het begin van volgende week is het eerst wisselvallig herfstweer met temperaturen rond 13 graden. In het midden van de week krijgen we een overgang naar frisser droog weer.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden