De Wandeling – Een Stukje Wonderland in Stadspark

Impressie van hoe 'De Wandeling' er uit zou kunnen zien.
Foto: © Stichting de Wandeling

In het Stadspark, op het huidige basketbalterrein ten noorden van de kinderboerderij, zal een klein stukje ‘wonderland’ in het voorjaar ontstaan. Deze ontmoetingsplek, waar mensen kunnen komen om te ontspannen, samen te werken en te leren, zal ‘De Wandeling’ heten.

Op deze te realiseren plek kunnen alle inwoners en bezoekers van Groningen zich welkom voelen en zal duurzame omgang met de natuur en de mensheid centraal staan.

Stichting de Wandeling

Stichting de Wandeling wil een ondersteunende rol hebben in het onderzoeken en delen van duurzame manieren om in menselijke behoeften te voorzien. De stichting concentreert zich op het stimuleren van vrije uitwisseling van kennis en vaardigheden, met een focus op drie categorieën: voeding, doe-het-zelf methodes en ecologisch verantwoord tuinieren.

Dit op basis van vrijgevigheid, vindingrijkheid en creativiteit in plaats van geld of handel.

De Wandeling is nu nog maar een stukje grond, maar door de inzet van iedereen die geïnteresseerd is zal het een mooie duurzame plek met bijbehorende maatschappij worden.

Iedereen,jong of oud, nieuw of ervaren, kan komen meedoen aan de activiteiten. Dit kan door een eigen relevante activiteit te organiseren en onderdeel te worden van de organisatie.

Zo is iedereen uitgenodigd om mee te werken en ervaring op te doen bij de bouw, die in het voorjaar 2017 begint, en bij de ontwikkeling van de duurzame faciliteiten.

Informatieavonden

In het buurtcentrum Stadspark worden twee informatieavonden georganiseerd over ‘De Wandeling’.

De informatieavonden vinden plaats op 17 november en 24 november tussen 19:00 en 21:00 uur.

Het adres is: Lorentzstraat 11, 9727 HW te Groningen.

Voor meer informatie: www.dewandeling.tk

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden