Groningse scholen genomineerd voor Onderwijsprijs Groningen

CSBO De Kimkiel, één van de deelnemende scholen.
Foto: De Redactie

Zes genomineerde scholen voor de Onderwijsprijs Groningen zijn bekendgemaakt.

Dit zijn 4 scholen in de stad Groningen en 2 scholen in de provincie Groningen, meldt de Provincie Groningen.

  • In de categorie primair onderwijs zijn drie scholen uit Groningen genomineerd. Dit zijn CSBO De Kimkiel samen met CSBO Fiducia, de Oecomenische Bs Dom Helder Camara en de Tine Marcusschool.
  • In de categorie voortgezet onderwijs zijn genomineerd: Kamerlingh Onnes uit Groningen, het Maartenscollege uit Haren en het Eemsdeltacollege uit Siddeburen.

Finale

Alle genomineerde scholen geven een presentatie van het project dat ze hebben ingezonden. De winnaars van de Onderwijsprijs Groningen krijgen een plastiek, een Bronzen Olifant, en gaan door naar de finale van de Nationale Onderwijsprijs op 29 maart 2017 in Rotterdam. Daarnaast reikt de provincie de presentatieprijs uit.

Gedeputeerde Eelco Eikenaar reikt dinsdag 15 november de Onderwijsprijs Groningen uit in de Statenzaal van het provinciehuis.

Voorronde

De provinciale Onderwijsprijs is de voorronde van de tweejaarlijkse Nationale Onderwijsprijs. In iedere provincie hebben de scholen een oproep gekregen om mee te doen en een activiteit of project in te sturen uit de alledaagse schoolpraktijk. Een provinciale jury heeft de inzendingen uit de eigen provincie beoordeeld.

De jury bestaat dit jaar uit Nico Foppen, bestuurder bij CNV Onderwijs, Dominique de Haas, lid van Provinciale Staten en Gea Meulema, onderwijsjournalist bij Dagblad van het Noorden.

Onderwijspromotie

Initiatiefnemer van de Nationale Onderwijsprijs is het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP). De prijs werd voor de eerste keer uitgereikt in 1993 en is ingesteld om de innovatie in het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen. In het kader van deze prijs werkt het INOP samen met tal van (onderwijs)organisaties, waaronder de twaalf provincies.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden