Growing Workplace uit Emmen wint Social Impact Award 2016

Winnaar Social Impact Award 2016
Foto: © Joost Nuijten

De Social Impact Award werd woensdagavond gewonnen door Growing Workplace uit Emmen tijdens de eerste editie van de Social Impact Day Groningen. De award werd uitgereikt aan de meest veelbelovende startende sociale onderneming uit Noord-Nederland.

De Social Impact Award bestaat uit een percentage van de entreegelden van Social Impact Day Groningen en een coachingstraject, samengesteld door de partners van de dag.

Growing Workplace

Growing Workplace is een inspirerende omgeving waar ondernemende mensen elkaar ontmoeten. Het is een sociale coöperatie die ruimte biedt voor allerlei disciplines, die zich onder andere bezighouden met het begeleiden van werklozen richting ondernemerschap. Kennis delen, duurzaamheid en maatschappelijke impact staan voorop.

Jury

De jury was onder de indruk van wat Growing Workplace in haar eerste jaar al heeft bereikt. Growing Workplace heeft al veel gerealiseerd in omzet, resultaat en werkgelegenheid en is aantoonbaar aan het groeien.

De coöperatie bruist en dat is terug te zien in de vele samenwerkingen en de vele groepen die worden bediend. De inkomsten zijn op dit moment nog onvoldoende om alle betrokkenen te vergoeden, maar volgens de jury wijst het verdienmodel erop dat dit op termijn wel gaat lukken.

Wethouder Mattias Gijsbertsen feliciteerde Growing Workplace met een speciale videoboodschap.

Van de drie finalisten is Growing Workplace het meest concreet en geworteld.

De andere finalisten werden ook geprezen door de jury:

  • Handmade Hopes uit Groningen, een prachtige woonwinkel waar jongeren met een bijzondere achtergrond kunnen leren wat hun talenten zijn. De jury is erg enthousiast over het concept: met verschillende activiteiten draagt de organisatie bij aan het oplossen van een maatschappelijke uitdaging. Handmade Hopes is nog geen zelfstandige onderneming, maar heeft wel de potentie zelfstandig te worden.
  • Mothers United uit Delfzijl bestaat uit alleenstaande Antilliaanse moeders die de pollepel in eigen hand hebben genomen en een eigen cateringbedrijf hebben opgezet. De jury vond Mothers United een mooi voorbeeld van meervoudige waardecreatie. Bovendien is er een goed verdienmodel opgezet, dat zich met de opening van de restauratie in 2017 kan gaan bewijzen. Kleine experimenten met een foodtruck waren succesvol. De jury acht de opstarttijd van 3 jaar wel vrij lang en hoopt dat de onderneming zich sneller bewijst.

De eerste editie van Social Impact Day Groningen vond woensdag 9 november plaats en was een groot succes. Ondernemers uit Noord-Nederland kwamen samen in een uitverkocht Groninger Forum voor lezingen en workshops om meer maatschappelijke winst te realiseren. Ben Cohen, oprichter van Ben & Jerry’s, benadrukte dat bedrijven de grootste kracht zijn binnen de samenleving.

Social Impact Day Groningen stelt zich ten doel het ondernemen met maatschappelijke winst in Noord-Nederland te versnellen. De organisatie bedankt alle partners, sprekers, medewerkers en bezoekers die de deze dag tot een groot succes hebben gemaakt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden