Gratis soep voor Stadjers tijdens laatste dag Let’s Gro

Foto: CC BY-SA 4.0/Wikipedia Commons/ TMagen

Stadjers kunnen deze laatste dag van het inspiratiefestival Let’s Gro genieten van gratis ‘Gouden bloemkoolsoep’.

Gouden bloemkolen werden deze week tijdens het festival uitgestald op de Grote Markt om aandacht te vragen voor een eerlijker voedselsysteem.

Onlangs bereikte het bericht de media dat een Friese boer maar liefst 60.000 biologische bloemkolen kon afschrijven door een goudgele verkleuring, meldt de natuur en milieufederatie Groningen. Hierop ontstonden verschillende initiatieven, zo ook in Groningen om deze enorme voedselverspilling tegen te gaan.

Van deze en meer kolen wordt op deze zaterdag vanaf 13.00 uur een grote bloemkoolsoep gebrouwen die vervolgens gratis wordt verspreid vanaf het Waagplein.

Het uitdelen van de soep is een initiatief van de De Streekboer, Youth Food Movement Groningen, Natuur en Milieufederatie Groningen, Stichting BINt en gemeente Groningen. Daarmee hopen zij Stadjers te inspireren hun boodschappen vaker lokaal te doen. Ook willen ze dat groentes met kleine smetjes niet langer vernietigd worden.

Groene Peper en gouden bloemkool

De eerste kop bloemkoolsoep wordt om 13.00 uur overhandigd door voedselexpert Wilbert van de Kamp aan de winnaar van de Groene Peper: een aanmoedigingsprijs van 1000 euro die de gemeente Groningen dan voor het eerst uitreikt aan een grensverleggend voedselinitiatief. De uitreiking van deze prijs vindt om 12.00 uur plaats in de Oude Raadszaal van het Stadhuis.

Eind november opent de Streekboer in Groningen haar deuren, waardoor consumenten eenvoudig een lokaal boodschappenpakket kunnen samenstellen. Binnenkort is er zelfs een kant-en-klare gouden bloemkoolsoep te verkrijgen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden