Extra stimulans woningbouw Regio Groningen-Assen

Foto: De Redactie

Mensen die in groepsverband onderzoeken of er mogelijkheden bestaan een woningbouwproject te realiseren kunnen hiervoor onder voorwaarden een subsidie krijgen.

Lokale Rabobanken en de Regio Groningen-Assen stellen geld beschikbaar om de te maken kosten tijdens de oriƫntatie voor een gezamenlijk woningbouwproject deels te vergoeden.

De subsidie is bedoeld om de fase waarin men in groepsverband onderzoekt of er mogelijkheden bestaan een woningbouwproject te realiseren.

Stimulans

Met de subsidie geven rabobanken Stad en Midden Groningen, Noordenveld West Groningen, Assen Noord Drenthe en de Regio Groningen-Assen een extra stimulans aan de woningmarkt. En daarnaast heeft de subsidie het doel mensen te ondersteunen bij het vinden van alternatieve woonvormen en herbestemming van panden.

De subsidie bedraagt maximaal 5000 euro per groep van maximaal vier leden en 7500 euro per groep van vijf of meer leden. Voorwaarde is dat de initiatiefnemers zelf ook een bijdrage leveren.

Regio Groningen – Assen

Regio Groningen-Assen is een regionale samenwerking waaraan de provincies Drenthe en Groningen en de gemeenten Assen, Bedum, Groningen, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Noordenveld, Slochteren, Ten Boer, Tynaarlo, Winsum en Zuidhorn deelnemen.

Kijk voor meer informatie op: www.ruimteomtebouwen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden