Innovatiewerkplaats Helpman De Wijert bestaat 1 jaar

Pleintje W. Buningstraat: Voor en Na
Foto: © Dennis Broekema

Innovatiewerkplaats Helpman De Wijert bestaat 1 jaar. Sinds oktober 2015 is de Innovatiewerkplaats Helpman De Wijert gestart.

Het doel is om gezamenlijk met bewoners, ondernemers, scholen en de gemeente de leefbaarheid in de wijk naar een hoger peil te brengen. Na Terra MBO en Terra Next sluit de Hanzehogeschool nu ook aan bij de activiteiten.

De Innovatiewerkplaats is een samenwerking tussen, bewoners, ondernemers en studenten in de wijken Helpman & De Wijert.

Selectie projecten

Een kleine selectie van projecten die vanuit de Innovatiewerkplaats samen met bewoners, studenten en ondernemers zijn gerealiseerd zijn:
het opknappen van een winkelplein aan de Werumeus Buningstraat; de herinrichting van het binnenterrein van MFC De Wijert, samen met de Van Mesdagkliniek, de aanleg van een moestuin met bewoners en de aanleg van drainage bij een bloementuin aan het pad 2 wijken.

De innovatiewerkplaats is uniek door de combinatie van bewoners, ondernemers en studenten waarbij het initiatief voortkomt uit de wijk en het eigenaarschap blijft bij de initiatiefnemer.

Sociale buurtwinkel

Er staan nog grote projecten op stapel, zoals de herinrichting van het Coenderspark en het winkelcentrum aan de Van Lenneplaan, ondersteund vanuit de Innovatiewerkplaats.

Een nieuwe ontwikkeling is het bouwen van een sociale buurtwinkel waar regionale groentes en fruit worden verkocht. Deze winkel gaat ook dienen als laagdrempelige ontmoetingsplaats voor de wijk waar men een kop koffie kan komen drinken en een heerlijk eigen gemaakt appeltaartje, van lokaal geteelde appels kan eten.

De Innovatiewerkplaats speelt ook een rol in de sociale wijkagenda op het gebied van werkgelegenheid, gezondheid, energie en duurzaamheid.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden