RUG, Hanze en Vindicat nemen maatregelen tegen buitensporige incidenten

Foto: De Redactie

Studentenvereniging Vindicat moet een kritische zelfreflectie opstellen over de heersende en gewenste cultuur binnen de vereniging.

Dit blijkt uit het overleg van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), de Hanzehogeschool Groningen en studentenvereniging Vindicat naar aanleiding van de incidenten tijdens de introductieperiode.

De partijen hebben de afgelopen periode intensief en constructief overleg gevoerd over de waarden, normen en toekomst van studentengezelligheidsverenigingen in Groningen, meldt de RUG.

Onafhankelijke commissie

Een onafhankelijke commissie gaat deze zelfreflectie beoordelen en in de gaten houden. Als Vindicat zich niet aan de voorwaarden houdt om de buitensporige incidenten te voorkomen, wordt de studentenvereniging uitgesloten van het profileringsfonds. Dit fonds levert structurele financiële ondersteuning aan verengingsbestuurders.

Vindicat Atque Polit is de eerste studentenvereniging die deze kritische zelfreflectie zal opstellen. Hierna moeten ook de andere gezelligheidsverenigingen dezelfde afspraken maken.

Externe commissie

De externe commissie staat onder leiding van drs. Martin Sitalsing, voorzitter van de raad van bestuur van Lentis in Groningen. De overige leden zijn prof. dr. Michel Vols (hoogleraar openbare-orderecht aan de RUG), mr. drs. Michèle Garnier (dean Academie voor Sociale Studies Hanzehogeschool Groningen, drs. Dertje Meijer en drs. Michel Ooms (beiden voorgedragen door Vindicat).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden