Record aantal bezoekers voor tiende editie Cinekid in Groningen

Jashayra Oehlers en Hiba Ghafry te gast bij 'Uilenbal'
Foto: © Bob de Vries

De tiende editie van het grote film- en mediafestival Cinekid heeft een record aantal kinderen getrokken. Ruim 2.800 kinderen genoten van de vele films, de installaties van het Reuze-mini Medialab en de workshops.

Vooral ‘Uilenbal’, de net verschenen Nederlandse kinderfilm, en Mijn naam is Courgette, de innemende Franse animatiefilm, trokken dag op dag uitverkochte zalen, meldt het Groninger Forum.

Feestelijk was de zondagmiddag, waarbij de hoofdrolspeelsters van de nieuwe Nederlandse kinderfilm Uilenbal, Jashayra Oehlers en Hiba Ghafry aanwezig waren bij de voorstelling. Ze beantwoorden vragen uit de zaal en zetten handtekeningen.

Herfstvakantie, Cinekidvakantie

Het is inmiddels vaste prik, dat in de herfstvakantie het Groninger Forum wordt omgetoverd tot een film- en mediaparadijs voor kinderen van vier tot twaalf jaar.

De Groningse editie van het Amsterdamse festival boodt zeven kinderfilms, zeven workshops en een vol Reuze-mini Medialab met installaties en activiteiten. De tiende keer Cinekid in Groningen eindigde met een laatste digitale knutselworkshop en de filmvertoning van Bollie en Billie.

In 2017 staat Cinekid in Groningen gepland van zaterdag 21 tot en met vrijdag 27 oktober.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden