Actie: Voegenborstel in ruil voor bestrijdingsmiddelen

Foto: De Redactie

Inwoners van Groningen kunnen zaterdag 22 oktober bij Tuinland Groningen chemische bestrijdingsmiddelen inleveren. In ruil daarvoor ontvangen ze een voegenborstel.

Natuur en Milieufederatie Groningen, Tuinadviesbureau ‘de Korenbloem, tuinen met visie’ en de gemeente Groningen, ondersteund door Tuinland Groningen vragen met deze actie aandacht voor gifvrij tuinieren en voor de verbetering van de waterkwaliteit.

Gevaar voor drinkwater

Het Groningse water is vervuild met bestrijdingsmiddelen. Bestrijdingsmiddelen gebruikt in de tuin vervuilen via het riool ons water en zijn slecht voor onze drinkwatervoorziening én een bedreiging voor alle waterleven.

“Inwoners realiseren zich vaak niet de impact van bestrijdingsmiddelen op de natuur: één dopje Roundup in het water in Assen is meetbaar bij de waterzuivering nabij Glimmen, zo’n twintig kilometer verderop en laat een spoor van schade achter op het waterleven. Voor het Groningse water is dat natuurlijk niet anders. Roundup is overal meteen meetbaar en schadelijk”, aldus Marjolijn Tijdens, Natuur en Milieufederatie Groningen:

De bestrijdingsmiddelen kunnen omgeruild worden tussen 12.00 uur en 15.00 uur bij Tuinland Groningen. De houten voegenborstels zijn beschikbaar zo lang de voorraad strekt.

Voor meer informatie: www.nmfgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden