Zuidlaardermarkt 2016

Foto: Publiek Domein

De 816e Zuidlaardermarkt is deze dinsdagochtend om 6.00 uur geopend. Jaarlijks wordt op de derde dinsdag in oktober de Zuidlaardermarkt gehouden.

Van oorsprong is dit een paardenmarkt. Paarden en pony’s die door de handenklapmethode van eigenaar verwisselen, dat is de Zuidlaardermarkt, Europa’s grootste paarden- en warenmarkt.

Er worden ongeveer 1500 paarden en 100.000 bezoekers verwacht, meldt de organisatie. Naast de warenmarkt en kermis, zijn er traditiegetrouw weer vele festiviteiten over meerdere dagen.

Paardenmarkt

De paardenmarkt is dit jaar verplaatst naar de Zuiderbrink (tussen ’t Achterom en de Zuiderstraat). Het is een omheind paardenmarktterrein met verschillende in- en uitgangen, waardoor de dieren meer rust krijgen en er beter op de welzijn van de paarden gelet kan worden. Ook wordt een geluidsscherm tussen de kermis en het paardenmarktterrein geplaatst. De dieren vernemen hierdoor veel minder van de geluids- en lichteffecten van de kermisattracties.

Zowel de paardenmarkt als de warenmarkt starten om 6.00 uur ’s morgens. De warenmarkt gaat door tot 17.00 uur.

Op de warenmarkt in oktober is plaats voor zo’n 400 kramen, goed voor een rij van vier kilometer door het dorp. De marktkooplui komen van heinde en ver.

De kermis staat tot en met woensdag 19 oktober op de Grote Brink midden in het dorp. Op woensdag sluit de kermis met een kindermiddag.

Landbouwshow

Voor het eerst dit jaar wordt een landbouwshow gehouden tijdens de Zuidlaardermarkt. Tractoren en landbouwmachines worden gepresenteerd op de brink (tussen de Marktstraat en de Brink Zuidzijde).

De landbouwshow is te bezoeken tijdens de Zuidlaardermarkt van 08.00 uur tot 17.00 uur.

Extra bussen

Voor bezoekers van de Zuidlaardermarkt rijden extra bussen van en naar Groningen, Assen, Hoogezand, Veendam en Gieten.

Meer informatie over het busvervoer: qbuzz.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden