Hanzehogeschool Sportstudies en Alfa-college gaan door met Fit for Life

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst
Foto: Communicatie Alfa-college

Hanzehogeschool Sportstudies en Alfa-college gaan door met ‘Fit for Life’. Beide organisaties hebben vrijdagochtend een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Alfa-college en het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen werken al enkele jaren samen om sport terug te brengen in het mbo. Met het programma ‘Fit for Life’ krijgen alle eerstejaars studenten van het Alfa-college activiteiten om op een leuke en gezonde manier in beweging te komen en bewust te worden van een gezondere leefstijl.

Met de ondertekening van het nieuwe samenwerkingsovereenkomst komen nog meer mbo-studenten in beweging en wordt het onderzoek uitgebreid onder leiding van lector Remo Mombarg.

Tweedejaars mbo-studenten

De samenwerkingsovereenkomst loopt tot augustus 2020. De doelstelling is om nog meer mbo-studenten aan het sporten te krijgen. ‘Fit for Life’ wordt daarom uitgebreid naar de tweedejaars mbo-studenten op alle locaties.

Het lesprogramma bevat onderdelen als weerbaarheid, beweeg- en sportclinics, sportdagen en leefstijl- en fittesten. Daarbij krijgen de locaties in Groningen, Hoogeveen en Hardenberg meer mogelijkheden tot maatwerk.

Gezondere leefstijl

Bij sport en bewegen gaat het niet alleen om de fysieke inspanning en het verleggen van grenzen. “Studenten kunnen ervaren dat ze onvermoede talenten hebben en dat sporten gezellig en leuk kan zijn. Uiteindelijk hopen we dat ze ook in de toekomst een gezondere leefstijl ontwikkelen”, aldus Jeanette van Ommen, opleidingsmanager Talentencentrum bij het Alfa-college en één van de ondertekenaars van het samenwerkingscontract.

Leren van elkaar

Stagiairs van Instituut voor Sportstudies krijgen een opleidingsleerplek. Ze ontwikkelen sportactiviteiten, voeren leefstijltests uit en geven beweegclinics aan de mbo-studenten.

Voor het verder ontwikkelen van ‘Fit for Life’ en om de effecten ervan te meten, doen studenten in samenwerking met de opleider en de lector van de Hanzehogeschool, Remo Mombarg, onderzoek in het mbo.

“Het is voor ons ook erg interessant om verder onderzoek te doen naar de effecten van ‘Fit for Life’. Een gezonde levensstijl en plezier in bewegen zijn belangrijk voor de mensen persoonlijk, maar ook vanuit een maatschappelijk belang. Healthy ageing is niet voor niets een speerpunt in Noord-Nederland”, vindt Carin Bruining, teamleider ALO bij de Hanzehogeschool Groningen.

Op de foto van links naar rechts: Erna Dros, Jeanette van Ommen (beiden Alfa-college), Carin Bruining, Remo Mombarg (beiden Hanzehogeschool Groningen)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden