Top drie verkiezing ‘De soort van Groningen’ bekend

Foto: Publiek Domein

De grauwe kiekendief, paarse morgenster en groene glazenmaker zijn de drie finalisten van de verkiezing ‘De soort van Groningen’.

Deze drie finalisten behaalden de meeste stemmen en maken op 18 november kans om de winnende soort te worden. Dat heeft de Provincie Groningen zondagochtend bekendgemaakt.

De afgelopen weken konden inwoners van de provincie Groningen hun stem uitbrengen op een van die tien genomineerde dier- en plantensoorten. Er werd in totaal ruim 2.500 keer gestemd.

Presentatie scholen

Verschillende Groninger basisscholen waren betrokken bij de verkiezing. Ze maakten de afgelopen tijd gebruik van een digitaal lesprogramma over de tien genomineerde soorten.

Deze scholen worden nu gevraagd om samen met een natuurorganisatie over een van de drie finalisten een presentatie te maken. De verschillende presentaties komen voorbij tijdens de afsluitende verkiezingsbijeenkomst op vrijdag 18 november in het provinciehuis.

De kinderen kiezen uiteindelijk welke soort dé soort van Groningen wordt.

Prijzen

Eén van de scholen die op de winnende soort heeft gestemd krijgt 2.000 euro om een begeleide excursie naar het leefgebied van ‘De soort van Groningen’ te maken. Daarnaast is er voor ‘De soort’ zelf een geldbedrag van ruim 15.000 euro beschikbaar.

Tien soorten

Behalve de grauwe kiekendief, paarse morgenster en groene glazenmaker waren de blauwborst, de bot, de ruige dwergvleermuis, de visdief, het vosje, de waterspitsmuis en de steenbraam genomineerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden