MMT UMCG verhuist met traumahelicopter naar Eelde

Foto: De Redactie

Het Mobiel Medisch Team (MMT) IS met de traumahelikopter en het MMT-voertuig vanaf 27 oktober gestationeerd zijn op Groningen Airport Eelde.

De standplaats van de traumaheli van de daklocatie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) verhuist na ruim 15 jaar naar Eelde.

Vanaf Groningen Airport Eelde zal het team 24 uur per dag paraat zijn om met de traumahelikopter en het MMT-voertuig gespecialiseerde acute zorg te verlenen bij ernstige ongevallen, meldt het UMCG.

Op donderdag 27 oktober rond 7.30 uur s’ochtends vliegt het MMT voor het laatst met de traumahelikopter vanaf de huidige standplaats op het dak van het UMCG. Het helikopterdek van het UMCG blijft ook na de verhuizing in gebruik om patiënten snel met de traumahelikopter naar het ziekenhuis te brengen als dat noodzakelijk is.

Betere landelijke spreiding

Vanaf de nieuwe, zuidelijker gelegen standplaats kan het MMT met de traumahelikopter meer mensen in Noord- en Oost-Nederland sneller van gespecialiseerde acute zorg voorzien. De traumahelikopter wordt ingezet in de drie Noordelijke provincies, inclusief de Waddeneilanden, het Noorden van Overijssel en gedeeltelijk in Duitsland.

Ook voorziet de nieuwe standplaats beter in een landelijke spreiding van de MMT-helikopters en dekking van Nederland.

Mobiel Medisch Team

Het MMT is vanaf oktober 2000 operationeel met het MMT-voertuig en vanaf november 2001 met de traumahelikopter. Sinds 2011 vliegt het MMT ook ’s nachts.

In 2015 is het MMT 1799 keer ingezet, waarvan 1333 met de traumahelikopter en 421 met de auto en 45 inzetten in Duitsland.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden