Veiligheidschecks door studenten Noorderpoort

Foto: Jan Buurma

Eerstejaars studenten Beveiliging van Noorderpoort Automotive & Logistiek doen gratis Veiligheidschecks bij winkeliers in het centrum van Groningen op maandag 10 oktober.

Zo’n 40 winkels in de Stad worden bezocht door de studenten ‘gewapend’ met een iPad. Tijdens de Veiligheidscheck krijgen de ondernemers in hun eigen winkel een aantal eenvoudige en belangrijke tips om criminaliteit tegen te gaan.

Kennis over preventie

Ondernemers hebben regelmatig te maken met overvallen, diefstal en agressie in hun winkels. Ze zijn niet altijd goed voorbereid op deze vervelende situaties en het ontbreekt soms aan kennis.

De beveiligers in opleiding leggen de winkeliers uit hoe ze kunnen handelen bij een dergelijke situatie. Daarnaast nemen de studenten van Noorderpoort ook preventieve maatregelen door met de ondernemers.

Veel maatregelen zijn vaak eenvoudiger dan gedacht, zoals bijvoorbeeld het begroeten van elke klant. Daarmee haal je de potentiële winkeldief uit de anonimiteit en kan een diefstal al voorkomen worden.

Burgemeester Peter den Oudsten loopt een tijdje mee met de Veiligheidschecks.

Samenwerking bij Veiligheidschecks

De Veiligheidschecks worden in samenwerking met de gemeente Groningen, winkeliersverenigingen en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) vanaf 13.30 uur georganiseerd.

CCV heeft de opleiding Beveiliging van Noorderpoort gevraagd om de Veiligheidschecks van winkeliers in de stad Groningen voor haar rekening te nemen. De Veiligheidscheck wordt daarnaast mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden