Burgemeester Den Oudsten ontvangt nieuwe Kinderdichter Groningen

Selfie Emma en de burgemeester
Selfie Emma en de burgemeester
Foto: Gemeente Groningen-Erik Brand

De vijfde Kinderdichter van de gemeente Groningen, Emma Bos (11 jaar), overhandigde woensdag 14 september haar gedicht ‘De duivel’ aan burgemeester Peter den Oudsten.

Emma Bos, leerling van CBS Aquamarijn, wist met dit originele gedicht tijdens de finale van de Kinderdichter verkiezing de jury voor zich te winnen. Zij won hiermee de felbegeerde titel Kinderdichter van Groningen.

Stadhuis

De burgemeester ontving Emma, haar ouders en haar zusje in zijn kamer in het Stadhuis. Daar voerde zij een leuk gesprek met hem en vertelde zij over haar droom om actrice te worden en waarom zij dichten zo leuk vindt.

Vervolgens droeg zij haar gedicht aan hem voor. Zij overhandigde een ingelijste poster van haar gedicht, vormgegeven door Minerva-student Sanne Boekel, aan de burgemeester. De burgemeester hing haar poster gelijk aan de muur op zijn kamer.

Poster van gedicht Emma Bos door Minerva-student Sanne Boekel
Poster van gedicht Emma Bos door Minerva-student Sanne Boekel

Samen gingen zij met het gedicht op de foto. De kers op de taart was dat Emma een selfie met de burgemeester mocht maken.

Kinderdichter

Emma mag zich een jaar lang Kinderdichter van Groningen noemen. De Kinderdichter is een jonge dichter tussen de tien en twaalf jaar die in zijn of haar woonplaats de poëzie representeert die voor en door kinderen wordt gemaakt.

Gedurende het jaar wordt de Kinderdichter begeleidt door het Poëziepaleis. Iedere drie maanden schrijft hij/zij één gedicht vanuit zijn eigen ervaringen, bijvoorbeeld thuis of op school.

Poëziepaleis

Het Poëziepaleis initieert en organiseert poëzie-activiteiten voor kinderen en jongeren zoals de dichtwedstrijden Kinderen en Poëzie, Doe Maar Dicht Maar, Dichter bij 4 mei, de Kinderdichter en de Jonge Dichter des Vaderlands.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen