Open Dag Brandweer Groningen druk bezocht

De Open Dag van de Brandweer Groningen werd zaterdag druk bezocht en was een groot succes.

Verschillende brandweerauto’s en andere materieel waren te bekijken van binnen en buiten. Ook werden demonstraties gegeven, zoals ‘Bestrijding brand in gebouw’, een ontploffing en brand in een appartementencomplex.

druktebrandweervrouw op trap

Veel kinderen vonden het geweldig, de binnenkant van een brandweerauto bewonderen, maar ook even in de politie-auto zitten.

oude brandweer20160917_142101_resized
Daarnaast konden kinderen verschillende opdrachten doen, zoals “hoe goed kun je blussen met een brandweerspuit. Doe onderzoek naar de oorzaak van een brand. En ben jij eigenlijk al sterk genoeg om bij de brandweer te kunnen?” Als alle opdrachten gelukt waren kregen ze een echt diploma en werden ze officieel een ‘Held in Brandveiligheid’!

Op het grasveld waren springkussens en konden kinderen met een brandweerspuit waterspellen doen. Ook de jeugdbrandweer presenteerde zich hier.

water spuitendrukte jan
Ook was er een spectaculaire LEGO IncidentCity bekijken, waar grote incidenten in Nederland van de afgelopen jaren zijn nagebouwd met LEGO.

lego opdracht

 

 

 

 

 

 

Verder waren er op het terrein allemaal stands van onder andere de politie, ambulance en de reddingsbrigade die informatie en voorlichting gaven.

ambulance

20160917_145130_resized

 

Al met al was de dag een groot succes met enthousiaste kinderen en volwassenen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden