Noorderpoort studente Mirthe Oosting gaat voor goud bij MBO Uitblinker Verkiezing 2016

Foto: Noorderpoort

Mirthe Oosting, studente van het Noorderpoort Groningen, doet mee aan de MBO Uitblinker verkiezing 2016.

Ze gaat de strijd aan met 41 mbo-talenten voor een plek in de landelijke finale van de MBO Uitblinker verkiezing 2016. Uitblinkers zijn mbo’ers die zich tijdens hun studie hebben onderscheiden.

Tot 9 november gaat ze volop campagne voeren om tenminste 20.000 stemmen binnen te halen.

De 18-jarige Mirthe scoort hoog bij haar opleiding International Business Studies en ook met haar blog en succesvolle webshop missgirlscorner.com.

Ondernemen zit haar in het bloed

Ze wist al op jonge leeftijd dat ze wilde ondernemen en besloot dan ook alles op alles te zetten om een succesvol bedrijf te starten. “Doelen zijn er om gehaald te worden. Als ik een doel voor ogen heb, doe ik er alles aan om dat te bereiken”, legt Mirthe uit.

Zo heeft ze als enige eerstejaarsstudent het traject bij de Ondernemers Academie Groningen gevolgd en is ze bovendien aan het eind genomineerd voor de titel ‘Meest Belovende Student Ondernemer’.

Mirthe is een echte doorzetter

Mirthe kreeg dit jaar al de Noorderpoort Jaarprijs. De onderwijsinstelling staat dan ook vierkant achter Mirthe voor de landelijke Uitblinker verkiezing.

“Mirthe is een echte doorzetter”, legt haar docent Gerbrich Miedema uit. “En mooi is dat bij Mirthe ook niet alles om Mirthe draait!” Ze geeft regelmatig workshops aan vmbo-leerlingen en is voortdurend op zoek naar nieuwe netwerken om kennis en ervaring uit te wisselen. “Als je veel passie hebt, kun je gelukkig ook veel passie delen”, vindt Mirthe.

Stemmen op uitblinker

Iedereen kan op Mirthe stemmen tot en met 9 november. Als ze genoeg stemmen krijgt, mag ze zichzelf op 24 november presenteren tijdens het Uitblinkersgala.

Om zoveel mogelijk stemmen te werven, gaat Mirthe op allerlei manieren campagne voeren. Niet alleen op Noorderpoort, maar ook op straat en met haar speciale campagnesite ditismirthe.nl.

Ze blaakt van de ambitie en gaat voor niets minder dan goud. Docent Gerbrich Miedema: “Ik hoop echt dat heel veel mensen op Mirthe gaan stemmen. Mirthe is een uniek talent, misschien wel de beste kandidaat die we met Noorderpoort ooit hebben gehad!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen