Ola Mafaalani wint Prosceniumprijs

Foto: Anna van Kooij

Artistiek directeur van het Noord Nederlands Toneel, Ola Mafaalani heeft zondagavond de Prosceniumprijs in ontvangst mogen nemen tijdens het gala van het Nederlands Theater.

Ola Mafaalani kreeg de Prosceniumprijs uitgereikt door Noraly Beyer voor haar wezenlijke bijdrage aan het toneelklimaat.

Tijdens het gala van het Nederlands Theater worden de belangrijkste toneelprijzen uitgereikt. De Prosceniumprijs is een Nederlandse toneelprijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties.

De prijs is bedoeld voor een persoon, instantie of groep, die een wezenlijke bijdrage leverde aan de regie, het decor, de kostumering, de dramaturgie en muzikale ondersteuning. De Prosceniumprijs is een bronzen beeldje gemaakt door Eric Claus.

Afscheid Ola Mafaalani

Ola Mafaalani neemt per 1 januari 2017 afscheid van het Noord Nederlands Toneel (NNT) na acht jaar artistiek leiderschap.

Het NNT neemt met Ola Mafaalani ook afscheid van Ko van den Bosch, Malou Gorter, Peter Vandemeulebroecke, Jochem Stavenuiter, André Joosten en Eef van Breen.

‘All Inclusive’

Collectief maken zij ‘All Inclusive’, een comedy over de wereldwijde strooptocht naar geluk, dat een feestelijk einde brengt aan een eigenzinnig, visueel explosief en multidisciplinair theatertijdperk bij het NNT.

Ola Mafaalani over All Inclusive: “We willen de tijd twee uur stilzetten om onszelf wezenlijke vragen te stellen: wat doe je hier op deze planeet en wat heb je veranderd als je ervan afgaat? All Inclusive laat zien en voelen hoe het is om te wachten voor een deur waarvan je niet weet of het de in- of de uitgang is.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen