Advies wegverkeer Oostersluisbrug te mijden

Foto: Google Maps

Er is aanzienlijke schade ontstaan door de aanvaring van een vrachtschip met de Oostersluisbrug in Groningen afgelopen dinsdag. Dit bleek na een inspectie van de brug door Rijkswaterstaat.

De brug zal langere tijd buiten gebruik zijn is de verwachting. De komende dagen wordt onderzocht hoe lang de reparatie zal duren. De sluis is niet beschadigd.

Rijkswaterstaat adviseert automobilisten en voetgangers de brug bij de beschadigde Oostersluis in Groningen voorlopig zo veel mogelijk te mijden.

Het brugdek is omhoog gezet en vergrendeld om scheepvaartverkeer te laten passeren. Het wegverkeer kan hierdoor nog maar van één brug gebruik maken. In de ochtend- en avondspits leidt dat tot filevorming rond de sluis.

Voorlopig vindt van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 9.00 uur en tussen 16.00 en 18.00 uur geen sluisbediening plaats. Als de brug wordt geopend, zal de wachttijd maximaal een kwartier zijn.

Fietsers wordt geadviseerd gebruik te maken van de Gerrit Krolbrug aan de Korreweg en de Sontbrug aan de Sontweg.

Rijkswaterstaat stelt plannen op die moeten zorgen dat zowel de scheepvaart als het wegverkeer zo min mogelijk overlast ondervindt van het feit dat de brug buiten werking is. Hierbij werkt Rijkswaterstaat samen met de gemeente Groningen, provincie Groningen en Groningen Bereikbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen