Pokémon Go gekte ook in Groningen

Foto: You Tube/Beeldcitaat {HeroVoltsy}

Een nieuwe rage, Pokémon GO is ook in Groningen al een hype aan het worden. De nummer drie van meest populaire Pokémon GO evenementen is in Groningen.

Pokémon GO is een smartphone-game waarin je in het echt Pokémon moet vangen. Veel spelers spelen de game al, hoewel de game nog niet officieel in Nederland is verschenen. Ook in de provincie Groningen zijn al veel Pokémon-vangers gesignaleerd.

Wat is Pokémon Go?

Pokémon Go is een spelletje dat je speelt op een iPhone of Android-smartphone. Door heel Nederland zijn Pokémon verstopt. Je ziet waar een Pokémon is verstopt via een scherm, dat lijkt op Google Maps. Door naar de juiste plek te lopen kun je een Pokémon vangen. Je smartphone schakelt om naar de camera, wanneer je bij de Pokémon in de buurt komt om zo het beestje te kunnen vangen. Het doel is om zoveel mogelijk verschillende Pokémon te vangen.

Ook is het mogelijk om op plekken die ‘Gym’ worden genoemd te vechten met Pokémon van andere spelers. Zelfs ruilen is mogelijk.

Het bijzondere aan het spel is dat je niet onderuit op de bank het spelletje speelt, maar naar buiten moet om de beestjes te vinden en te vangen.

Overal zijn ze verstopt

De Pokémon zijn overal verstopt, in het winkelcentrum, op de brug, op straat, in een weiland en zelfs in de trein. Schrik dus niet wanneer er een groep jongeren voor je deur staat. Er kan zomaar een Pikachu verstopt zijn bij je huis.

Het spel wordt voornamelijk gespeeld door tieners en jongeren. Het is nog niet bekend wanneer Pokémon Go officieel in Nederland is te downloaden.

Pokémon GO event in Groningen

Pokémon GO is ongekende populariteit in de eerste dagen sinds de release. Overal duiken nu al vele Pokémon GO Event pagina’s op.

De nummer drie van meest populaire Pokémon GO evenementen is in Groningen, na Amsterdam en de Efteling, meldt xgn.nl. Op de pagina wordt vermeld dat er een definitieve datum wordt gekozen nadat duidelijk is geworden op welke dag Pokémon GO uit zal komen in Nederland.

Het Pokémon GO Event in Groningen zal plaatsvinden op de Grote Markt.

Eén ding is zeker, Pokémon Go zet je in beweging.

Pokémon begon in 1995 als een spel voor de Gameboy, en draaide om een fictieve wereld waarin overal kleine Pokémons rondlopen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden