In Beeld: het nieuwe Hoofdstation tijdens de Dag van de Bouw

Het nieuwe Hoofdstation trok afgelopen zaterdag veel belangstellenden. Tijdens deze dag werden bouw- en infrastructuurprojecten opengesteld voor publiek.

Eén van de locaties was het Hoofdstation. De werkzaamheden begonnen in 2019. De contouren van het nieuwe Hoofdstation waren al goed zichtbaar. Het publiek kon via een route rondlopen en op verschillende punten stonden medewerkers die uitleg gaven of vragen konden worden gesteld.

Een groot deel van het werk is ondergronds. Daar konden mensen de voetgangerspassage bekijken. Deze ingang komt achter de hal van het stationsgebouw.

 

Nog een verdieping lager komt een fietstunnel met een grote fietsparkeerkelder.

Het busstation dat zich nu aan de voorkant verbindt, wordt in de nieuwe situatie verplaatst naar achter het station (de zuidzijde). De contouren van de busonderdoorgang waren al meer zichtbaar.

Ook voor kinderen waren er leuke activiteiten, van spelen in het zand tot het bedienen van een minikraantje.

In de eindsituatie is het Hoofdstation straks niet meer het eindpunt, maar doordat de sporen worden doorgetrokken kunnen treinen straks doorrijden van bijvoorbeeld Leeuwarden naar Groningen Europapark en van Winschoten naar Delfzijl.

Ook op andere locaties waren bouwprojecten te bekijken, waaronder De Suikerzijde en het ‘familiehotel’ aan de Oosterstraat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen