Borgweg bij Meerstad vanaf maandag afgesloten; omleidingen voor verkeer

Foto: De Redactie

Vanaf maandagochtend 27 mei tot vrijdag 12 juli is de Borgweg afgesloten in beide richtingen ter hoogte van de Borgsloot en de Driebondsweg. De afsluiting loopt vanaf de Borgsloot voorbij de kruising met de Driebondsweg, meldt Groningen Bereikbaar.

Het fietspad blijft open, maar fietsers kunnen de Borgweg niet oversteken naar de Driebondsweg. De Borgsloot blijft wel open en is bereikbaar vanaf de Rijksweg. Tussen 12 juni en 21 juni is de kruising met de Borgsloot ook dicht en is de Borgsloot vanaf de Borgweg niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer.

Fietsers en voetgangers kunnen langs de afsluiting. Hulpdiensten kunnen de straat Borgsloot altijd bereiken via de N360/Rijksweg. Verkeer wordt gewaarschuwd door middel van bebording langs de kant van de weg.

Tijdens de werkzaamheden is de ‘nieuwe’ Borgweg gestremd vanaf de Meerstadlaan tot de kruising Borgweg/Borgsloot. Het gebied tussen de kruising Borgweg en Borgsloot en de kruising Borgweg en Middelberterweg (laatste stukje Driebondsweg) worden opnieuw ingericht en een gedeelte van de ‘nieuwe’ Borgweg wordt geasfalteerd.

Omleidingen

Verkeer wordt omgeleid via de Rijksweg, de oostelijke ringweg (N46) en de Meerstadlaan. Fietsers van de Borgweg naar de Driebondsweg kunnen omrijden via de Meerstadlaan en de Middelberterweg.

Gemotoriseerd verkeer naar de Borgsloot kan tussen 12 en 21 juni omrijden via de Hoofdweg naar Harkstede, de Hamweg en het Slochterdiep.

De afsluiting is van vrijdagochtend 27 mei om 6.00 uur tot vrijdagmiddag 12 juli om 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen