Drukte op de weg blijft vergelijkbaar met afgelopen weken

Foto: Aanpak Ring Zuid

De verkeerssituatie met de afsluitingen door Operatie Ring Zuid is stabiel, maar het blijft druk in de stad. Dat meldt Groningen Bereikbaar in de wekelijkse Update Operatie Ring Zuid.

het blijft onverminderd druk rond het stationsgebied. Vertragingen waren er op de Stationsweg, Paterswoldseweg, Emmaviaduct, Hereweg en Herebrug tot Griffeweg, evenals op de Van Ketwich Verschuurlaan, de N370 (RING-West) en de N355. Ook bussen ondervinden vertraging door geblokkeerde kruisvlakken.

Daarnaast blijft het druk rondom de Helperzoomtunnel. De aanvullende maatregelen lijken volgens Groningen Bereikbaar het gewenste effect te hebben op de Haydnlaan doordat het verboden is om de Helper Brink in te rijden met uitzondering voor bestemmingsverkeer. De Kempkensberg is daardoor wel drukker.

Donderdagmiddag was er ook veel verkeer rond de aansluiting A7/N370 en de N860. Ook op vrijdag waren op de eerder aangegeven locaties vertragingen te zien. Het was ’s middags druk op de Johan van Zwedenlaan. Een ongeval om 13:30 uur veroorzaakte tot 16 minuten vertraging op de Beneluxweg (N47).

Op het Vrijheidsplein ontstaat in de spitsuren een file richting het Julianaplein, omdat het verkeer vanaf de westelijke ringweg en vanuit Drachten moet samenvoegen. In principe zijn de vertragingen elke dag vergelijkbaar, op dezelfde locatie.

De oproep blijft onverminderd pak de fiets of het OV en ga je toch met de auto de omleidingsroutes te volgen via de overige ringwegen en de wegen rondom het station en Helpman.

Werkzaamheden

In deze fase 4 van Operatie Ring Zuid wordt de verdiepte ligging van de ringweg aangesloten op de bestaande wegen. Daarvoor moet de oude ringweg worden afgebroken en moeten de tunnelmonden worden afgebouwd. Afgelopen week zijn vorderingen gemaakt met het slopen van de oude zuidelijke ringweg.

Zo is asfalt weggefreesd op het viaduct Hereweg en de Esperatokruising. Tussen het spoor en de Europaweg wordt deze week het asfalt afgebroken en de puinbaan van de oude ringweg.

De aannemer is inmiddels begonnen met het afbreken van de fundering van de ringweg, in westelijke richting. Het puin wordt afgevoerd. Er wordt nu gewerkt aan het viaduct over het Oude Winschoterdiep.

In de verdiepte ligging van de nieuwe ringweg is de afbouw volop gaande. Ook worden er installaties aangebracht en aangesloten. Afgelopen week hebben hulpdiensten hier oefeningen gedaan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen