Demissionair minister-president Mark Rutte sluit werkbezoek af bij Campus Groningen

Ontvangst bij Avebe op Campus Groningen.
Ontvangst bij Avebe op Campus Groningen.
Foto: Geert Job Sevink via Campus Groningen

‘Dit is hightech, dit is Nederland op zijn best’, aldus minister-president Mark Rutte tijdens zijn bezoek woensdag aan Campus Groningen. Het ontvangst vond plaats bij het Innovatiecentrum van Royal Avebe op Campus Groningen en vormde onderdeel van het werkbezoek aan de provincie Groningen, dat in het teken stond van de langjarige economische agenda die onderdeel is van Nij Begun, het brede pakket met maatregelen voor schadeherstel, uitvoering van de versterking en sociaal en economisch perspectief voor Groningen en Noord-Drenthe.

Directeur Edward van der Meer van Campus Groningen: “Het campusecosysteem en onze groeiende samenwerking in de regio is een belangrijke pijler voor de noordelijke economie en daarmee voor brede welvaart. Hier op de Campus kunnen we het slimme begin maken. Bij organisaties zoals Avebe, Fascinating en bij onze partners in de regio wordt gewerkt aan maatschappelijke uitdagingen zoals de energietransitie, gezondheid en toekomstbestendige landbouw zoals geformuleerd in Nij Begun. Het is goed om dit breder zichtbaar te kunnen maken op momenten als deze.”

Inkijk in samenwerking en innovatie

Minister-president Mark Rutte werd welkom geheten op Campus Groningen bij het Innovatiecentrum van Avebe. Rutte kreeg een rondleiding door het Avebe Innovatiecentrum, waarbij verschillende aspecten van de landbouw van de toekomst werden belicht, waaronder duurzamere en gezondere voedingsproducten op basis van zetmeel. Ook was er aandacht voor innovatie vanuit gebruikersperspectief. Het bezoek werd afgesloten met een proeverij van Groningse innovaties, waaronder de plantaardige ‘eiwitterbal’, waarmee Rutte de smaak van de lokale innovatie kon ervaren. De eiwitterbal, een gezonder alternatief voor de gewone bitterbal, is ontwikkeld in een regionaal samenwerkingsproject dat als doel heeft om nieuwe, gezondere producten te ontwikkelen uit duurzaam geteelde gewassen.

Het bezoek was de afsluiting van een dag dat begon in Loppersum, waar Rutte in gesprek ging MKB-ondernemers, gevolgd door een bezoek aan de Campus Eemsdelta in Appingedam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen