A28 dicht tussen Julianaplein en Groningen-Zuid aankomend weekend

Foto: Jan Buurma

De A28 is van vrijdagavond 24 mei het hele weekend dicht vanaf het Julianaplein tot aan Groningen-Zuid, voor het verkeer richting Assen. Dat meldt Groningen Bereikbaar.

Dat betekent ook dat verkeer vanuit Drachten (A7) en vanaf de westelijke ringweg (N370) niet richting het Julianaplein kan rijden. De A28 in de andere richting blijft wel open. Verkeer vanuit kan op de A28 wl richting het centrum van Groningen, evenals via het Julianaplein richting Drachten of Ring West. Door de afsluiting naast de bestaande afsluitingen op de zuidelijke ringweg en het Julianaplein vanwege Operatie Ring Zuid is het Julianaplein bijna geheel afgesloten.

Tijdens de weekendafsluiting gaat aannemer Combinatie Herepoort de A28 afbouwen tussen het Julianaplein en afrit Groningen-Zuid. Zo wordt onder andere het asfalt verwijderd en wordt een nieuwe laag asfalt aangebracht.

Omleidingen

Verkeer vanuit de richting Drachten naar Assen, kan het beste omrijden via Peize en Vries (N372). Lokaal verkeer wordt omgeleid via de Laan Corpus den Hoorn.

Verkeer vanuit het centrum kan geen gebruikmaken van de toerit bij de Brailleweg. De omleiding loopt via de Vondellaan en de Van Ketwich Verschuurlaan. Vanaf daar kunnen automobilisten de toerit naar de A28 nemen.

De afsluiting duurt tot en met maandagochtend 27 mei om 6.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen