Demissionair minister-president Rutte brengt werkbezoek aan Groningen

Foto: Erik Smit via Pixabay

Demissionair minister-president Rutte brengt woensdag 22 mei een werkbezoek aan de provincie Groningen. Het bezoek staat in het teken van de economische agenda van Nij Begun, het brede pakket met maatregelen voor schadeherstel, uitvoering van de versterking en sociaal en economisch perspectief voor Groningen en Noord-Drenthe.

In deze economische agenda staat beschreven hoe de komende 30 jaar wordt geïnvesteerd in projecten in Groningen en Noord-Drenthe om de economie te versterken. Daarbij wordt ingezet op duurzame energie, gezondheid en landbouw.

Het bezoek aan Groningen begint in Loppersum. Daar heeft de minister-president een keukentafelgesprek met ondernemers uit het dorp over hun ervaringen met ondernemen in het aardbevingsgebied en hun ideeën voor de toekomst.

In Appingedam bezoekt Rutte Campus Eemsdelta. Hier krijgen zo’n 1.700 leerlingen les, van voortgezet onderwijs tot mbo. De minister-president spreekt met studenten, docenten en bestuurders van de campus.

Het bezoek aan Groningen wordt afgesloten bij het Avebe Innovatiecentrum op de Zernike Campus in Groningen. Onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven en overheden werken in Groningen samen in regionale campussen waar kennisontwikkeling, scholing en innovatie aan elkaar verbonden worden. Dit wordt mede ondersteund vanuit de economische agenda.

Daarnaast heeft de demissionair minister-president een ontmoeting met regionale bestuurders en de kwartiermakers van de economische en de sociale agenda van Nij Begun.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen